verzelfstandiging van woonzorgcentrum Sint-Jozef

Op 4 april 2015, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW

Tijdens de OCMW-raad van de gemeente Wuustwezel werd op dinsdag 31 maart 2015 goedkeuring verleend aan de verzelfstandiging van het Woonzorgcentrum Sint-Jozef te Gooreind-Wuustwezel, in toepassing van het Principeakkoord voor het oprichten van de “vzw Woonzorggroep Wuustwezel” met volgende partners: OCMW Wuustwezel, gemeente  Wuustwezel en Amandina vzw.

N-VA Wuustwezel dient tegen deze beslissing een klacht in wegens het niet respecteren van het gelijkheidsbeginsel. Het huidig OCMW bestuur legt volgens ons bewust de kandidatuur van andere kandidaten naast zich neer met de mededeling "dat men toch kiest voor een samenwerking met VZW  Amaté omdat zij reeds een samenwerking hebben voor ander WZC”. Deze melding, zonder raadsbeslissing, is volgens ons een intrinsieke weigering om de wet op de mededinging en gelijkheidsbeginsel toe te willen passen.

In bijlage kan je ons officieel persbericht terugvinden, onze publicatie in de Spiegel van april en een krantenartikel uit Het Laatste Nieuws d.d. 04/04/2015 en 02/05/2015.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is