Sinksengesprek met Jan Jambon

Op 26 mei 2015, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Afgelopen weekend, op Sinksen, organiseerde N-VA Wuustwezel een gespreksvoormiddag met als gastspreker Minister van Binnenlandse Aangelegenheden Jan Jambon. Dit evenement vond plaats in het Schoolhuis gelegen aan de Kerk te Gooreind-Wuustwezel.

Voor een goed gevulde zaal sprak hij onder andere over de regeringsvorming en welke problemen er zich kunnen voordoen met de vorming van een nieuwe kabinet. Het grootste gedeelte van zijn toespraak ging echter over de terreurdreiging in ons land. Hij gaf uitleg bij de anti-terreuractie van het speciale interventieteam in Verviers. Jan Jambon stak zijn waardering en bewondering voor deze mensen niet onder stoelen of banken vooral omdat dit team blijkbaar totaal ondermaats is uitgerust met bijvoorbeeld verouderd materiaal.

Jan Jambon zegt hierover:” Ik heb zaken op het terrein gezien bij de politie die onverantwoord zijn. Onze scherpschutters moeten werken met geweren die acht jaar geleden door Nederland werden van de hand gedaan na 10 jaar gebruik. John Wayne had destijds twee handwapens terwijl onze mensen er slechts één hebben.”

Na de toespraak hadden de aanwezigen nog de mogelijkheid tot vraagstelling. Vooral de socio-economische toestand van ons land, de pensioenproblematiek en het communautaire waren onderwerpen die de toehoorders bezig hielden.

Afdelingsvoorzitter Koen Van Putte was na afloop een tevreden man. “ Jan Jambon is een politicus die vandaag nogmaals aantoont tussen de mensen te staan en bereid is te luisteren naar de man in de straat.  De grote opkomst bewijst dat het iemand is die aanslaat bij de mensen. Uiteraard is onze afdeling uitermate tevreden met het succes van dit evenement.”

 

Chil Brant

Communicatieverantwoordelijke

N-VA Wuustwezel

0497/863634

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is