N-VA Wuustwezel verenigt oppositie en meerderheid

Op 5 november 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit, verkeersveiligheid

Op de gemeenteraad van 3 november ll diende de N-VA fractie een bijkomend agendapunt in met betrekking tot de verkeersveiligheid in Gooreind.

Sinds juli 2012 kent de gemeente drie snelheidszones, 30 km/u in schoolomgeving en sommige woonstraten, 50 km/u in de bebouwde kom en 70 km/u in buitengebieden.
In de woongebieden Wuustwezel en Loenhout werd  de zone 50 km/u uitgebreid naar dichtbebouwde straten, o.a. de Bredabaan in Wuustwezel en op de Wuustwezelseweg in Loenhout, buiten de bebouwde kom.
In het woongebied Gooreind werd er toen echter geen uitbreiding ingevoerd.

Fractieleider Koen Van Putte van N-VA zegt hierover: “ Op de Bredabaan in Gooreind zijn er ondertussen enkele belangrijke gebouwen bijgekomen waaronder de nieuwbouw van het sociaal huis en het woonzorgcentrum Amandina. Deze gebouwen bevinden zich in het voormalige domein van de Fransiscanessen wat ondertussen een openbaar karakter als parkbos heeft gekregen. Wij stellen vast dat de oversteekplaats ter hoogte van dit domein veel intenser gebruikt wordt als voordien. Tevens zorgt de in- en uitrit van het ganse complex voor meer verkeersdrukte aan de oversteekplaats. Een zone met snelheidsbeperking van 50km/u is daar zeker aangewezen, nu is dat nog 70km/u”

De N-VA stelde dan ook voor de gemeente de opdracht te geven om, in samenspraak met de diensten van wegen en verkeer, de zone met snelheidsbeperking van
50 km/u op de Bredabaan uit te breiden vanaf  kruispunt Wiezelo tot aan het kruispunt met de Martendijk. Hiermede wordt een drastische verbetering van de verkeersveiligheid nagestreefd in woongebied Gooreind.

Op voorstel van de meerderheidspartij werd  een kleine wijziging aangebracht aan het N-VA voorstel waarna het unaniem door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Zowel N-VA, Open Vld, Plus, VB als CD&V bewijzen hiermee tot een consensus te kunnen komen in het belang van alle inwoners van onze gemeente, samen voor een veilig Wuustwezel!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is