N-VA wil werkgroep om verenigingen te helpen

Op 1 juli 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

De gemeente Wuustwezel krijgt 203.248 euro uit het noodfonds van de Vlaamse Regering om sport, - cultuur- en jeugdverenigingen uit de nood te helpen. Om de middelen zo transparant en eerlijk mogelijk te verdelen, vraagt de N-VA-fractie een werkgroep op te richten. “Het water staat onze Wuustwezelse verenigingen aan de lippen”, zegt gemeenteraadslid Amber Vermeiren. “Wij willen zeker zijn dat de middelen verdeeld worden onder zij die het echt nodig hebben.”

Corona heeft het Wuustwezelse verenigingsleven keihard geraakt. Veel lokale sportclubs, jeugdverenigingen of toneelgezelschappen zagen de afgelopen maanden heel wat inkomsten verloren gaan. Een quiz, een bal of een spaghettiavond geven hun in normale omstandigheden de nodige zuurstof om de doorlopende uitgaven te kunnen betalen. 

Vlaanderen voorziet 203.248 euro om de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Wuustwezel uit de nood te helpen. Het gemeentebestuur is nu aan zet om de middelen te verdelen. "We willen graag dat het bestuur transparant is naar de voltallige gemeenteraad én naar onze verenigingen”, zegt Amber Vermeiren. "Dit bedrag is nog niet opgenomen in de eerste aanpassing van de meerjarenbegroting waaruit blijkt dat het bestuur niet weet wat ze met het geld moet doen. Daarom vragen wij inspraak en zien we erop toe dat deze middelen niet gewoon in de algemene werkingsmiddelen van de gemeente worden opgenomen, maar dat de steun écht bij de verenigingen toekomt.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is