N-VA komt op voor groen, waar zijn die bomen???

Op 4 maart 2019, over deze onderwerpen: Verkeer en openbare werken

Tot verwondering, of is het verontwaardiging, werd er in Gooreind plotsklaps 4.000 vierkante meter bos kaalgekapt.

De bewoners van Gooreind en de rest van de gemeente kwamen recentelijk plotseling tot de vaststelling dat er ongeveer 4.000 m² bos verdween op de hoek van de Bredabaan en de Ringdreef. Er was door de gemeente een verkavelingsvergunning afgeleverd voor 7 percelen bouwgrond mits er een afkoopsom zou worden betaald voor de boomkap.

N-VA gemeenteraadslid Amber Vermeiren zegt hierover:  ”Vermits deze mooie groene hoek gelegen is in bouwzone, valt hier op juridisch vlak niets op aan te merken. Na vraagstelling van mij in de gemeenteraad bleek echter dat Natuur en Bos een onbegrijpelijk positief advies had uitgebracht om tot deze boskap om te gaan. Waarom geen verplichting om toch nog een aantal mooie bomen te
behouden? “

Deze beslissing wordt des te onbegrijpelijker omdat er recentelijk in de Wiezelo in Gooreind een verkavelingsvergunning voor een paar bouwpercelen werd geweigerd omwille van een zogenaamd waardevol stuk bos, wat ongeveer een derde bedroeg van dit gekapt bos. Bovendien stelt de N-VA zich de vraag waarom er, voor de verkaveling Ringdreef/Bredabaan, door het gemeentebestuur geen bijkomende eisen werden gesteld naar het behoud van een gedeelte van de bomen.

Amber zegt hierover nog:” En wat met het nastreven van de gemeente van de CO2-neutraliteit. Bomen absorberen toch CO2, niet ????? Want ook de recente massale bomenkap op het domein van de Franciscanessen doen bij vele mensen de wenkbrauwen fronsen. En volgens de nieuwe kernvisie ruimtelijke ordening voor Wuustwezel centrum mag een ontbrekende autostaanplaats niet afgekocht worden maar een bos met waardevolle bomen afkopen in Gooreind mag dus blijkbaar wel. “
 

De N-VA-fractie heeft het gevoel dat er voor de toekenning van verkavelingsvergunningen en kapvergunningen weer overduidelijk met twee maten en twee gewichten werd gewerkt. De N-VA pleit er dan ook voor om iedere grondeigenaar op dezelfde voet te behandelen, niets meer…niets minder.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is