Forse investering in scholenbouw in Wuustwezel

Op 11 februari 2022, over deze onderwerpen: Jeugd, Lokaal sociaal beleid - OCMW

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 272.650 euro in Buitengewoon lager en secundair onderwijs Berkenbeek in Wuustwezel. “Ook in 2022 blijven we volop onze Vlaamse schoolgebouwen vernieuwen en moderniseren”, zegt Onderwijsminister Ben Weyts. “Kwaliteitsvol onderwijs gaat samen met kwaliteitsvolle infrastructuur en daarin blijven we investeren. Zo bouwen we ook letterlijk aan de toekomst van Vlaanderen. ”

Wuustwezel deelt in deze investeringsgolf mee in de koek en kan met 272.650 euro Vlaamse steun mee helpen bouwen aan het onderwijs van de toekomst. Concreet gaat het om het vervangen en uitbreiden van het sanitair en de berging.

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken.

“Blij om te vernemen dat er ook in Wuustwezel gewerkt wordt aan kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur,” zegt N-VA-fractieleidster Amber Vermeiren. “De steun van Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts komt erg goed van pas om het onderwijspatrimonium in Wuustwezel te hernieuwen.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is