Eric Holemans (N-VA) verlaat de gemeentepolitiek.

Op 18 februari 2020, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Gemeenteraad

Na een periode van 8 jaar heeft Eric Holemans van de N-VA Wuustwezel beslist de scepter door te geven. Het drukke leven als plaatselijke dagbladhandelaar, in combinatie met een politiek mandaat, was niet langer houdbaar.

Eric Holemans stond mee aan de wieg van de N-VA Wuustwezel. In 2012 werd hij voor de eerste maal als lijstduwer verkozen in de gemeenteraad, iets wat hij in 2018 herhaalde.

Als zelfstandige was het destijds niet evident om zich in onze gemeentepolitiek te uiten. En toch haalde de overtuiging van Eric het, omdat hij vond en nog steeds vindt, dat het gemeentebestuur al veel te lang vastgeroest zit bij één partij.

Eric zegt hierover: “Mijn engagement in de gemeentepolitiek was vooral ingegeven door mijn Vlaams gezindheid en de ambitie om vernieuwing te brengen in de gemeente. Ik ben dan ook bijzonder tevreden dat ik tweemaal als lijstduwer werd verkozen. Jammer genoeg is N-VA, als grootste oppositiepartij, er noch in 2012, noch in 2018 in geslaagd de absolute meerderheid van CD&V te breken. “

Ondertussen bleef Eric verder zijn dagbladhandel uitbaten en is hij nog steeds één van de drijvende krachten achter het toneelgezelschap New Sils. Ook zijn familiaal leven evolueerde verder en zo werd Eric recentelijk voor de eerste keer bompa.

Eric vervolgt: “Ieder dag om 4 uur opstaan, de ganse dag in de winkel aanwezig zijn en dan ’s avonds nog vergaderingen en gemeenteraden bijwonen begon te zwaar te wegen op mijn familiaal leven. Daarom besliste ik om mijn gemeenteraadszetel ter beschikking te stellen van opvolger Jos van Hasselt. Ik blijf echter met volle overtuiging de N-VA steunen en zal in de toekomst, waar mogelijk, nog steeds mijn steentje bijdragen.”

De ganse ploeg van N-VA Wuustwezel wenst Eric in ieder geval uitdrukkelijk te bedanken voor zijn jarenlange onverdroten inzet - hij was zeer vaak een inspiratiebron voor éénieder in de afdeling – en wenst hem veel succes en geluk in zijn verder professioneel en privéleven.

Op de afgelopen gemeenteraad legde Jos van Hasselt dan de eed af. De ganse N-VA-fractie verwelkomde hem met genoegen als nieuw fractielid. Met dit team willen zij de komende periode kritisch blijven toekijken op het gevoerde beleid in onze gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is