Buurt bezorgd over toekomstige ontwikkelingen in wijk Hofakker

Op 2 juni 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit, Verkeer en openbare werken, Wonen

N-VA Wuustwezel pleit voor meer participatie met buurtbewoners over de ontwikkeling in de wijk Hofakker. Daar komen tal van nieuwe woningen met een aangetoonde verhoogde verkeersdrukte. De inwoners van de wijk hebben zelf een alternatief mobiliteitsplan opgemaakt, maar voelen zich niet gehoord. N-VA gemeenteraadslid Werner Vanden Eynden: “Er was in dit dossier helemaal geen inspraak. Op de gemeenteraad hebben we het schepencollege wakker moeten schudden.”

Het was een drukke gemeenteraad: de bewoners van de wijk Hofakker zijn komen luisteren naar het debat over de ontwikkeling van de wijk. De projectontwikkelaar wil er een heel nieuwe woonzone creëren met 80 woningen die aansluiten op de Venwei, Kapelwei, Het Wirikske en Hoge Bunder. Voor de Akkerstraat betekent dit een toenemende verkeersdruk met 120 vervoersbewegingen per uur.

De toenemende mobiliteitsdruk is een bezorgdheid die de inwoners al sinds 2019 aankaarten: tijdens de coronapandemie hebben ze bezwaren overgemaakt via een online infomoment, er werd een petitie overgemaakt aan het schepencollege en er werd meermaals aangedrongen op overleg met de projectontwikkelaar en het schepencollege. Helaas kregen al die initiatieven tot nu toe weinig gehoor.  

De buurtbewoners voelen zich met een kluitje in het riet gestuurd. N-VA uitte die bezorgdheden op de gemeenteraad van mei. “Het bestuur heeft altijd de mond vol over inspraak en participatie”, zegt Vanden Eynden. “Alleen in dit dossier was daar geen sprake van. We mogen van het bestuur toch verwachten dat ze voor de beste optie kiest die vervolgens ook gedragen wordt door de hele wijk.”

De N-VA-fractie wil niet wachten tot alles in kannen en kruiken is, maar wil nu de beslissing voor de best mogelijke oplossing voor de ontsluiting van de buurt. Nu kunnen de plannen bijgestuurd worden, als de werkzaamheden starten is het te laat. Dialoog is broodnodig.

Contact:
Werner Vanden Eynden
0498 59 12 68

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is