afwijzing verzelfstandiging WZC Sint-Jozef

Op 13 februari 2014, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW

Omdat het dossier van de verzelfstandiging van WZC St. Jozef weinig transparantie uitstraalde, het plotseling op een raad werd gebracht  en er zelfs bepaalde informatie werd achtergehouden door het bestuur, was N-VA Wuustwezel geen voorstander.

Vandaag vernemen wij dat Geert Bourgeois, Vlaams minister van Bestuurszaken, het dossier eveneens als onvoldoende heeft beoordeeld en het bijgevolg niet heeft goedgekeurd.

Wij waren dezelfde mening toegedaan, het dossier kon niet bewijzen dat er echte besparingen zouden plaatsvinden en dat de kosten effectief zouden verminderen, daarom keurden onze OCMW-raadsleden en gemeenteraadsleden het dossier al niet goed. We krijgen nu gelijk van de hogere overheid”  zegt de N-VA fractie.

N-VA Wuustwezel reikt nog steeds de hand om op een constructieve manier samen te werken om de tekorten in ST JOZEF te beperken op een democratische en transparante manier.  Tijdens de laatste raadzitting van 27 januari keurde de fractie van N-VA Wuustwezel een besparingsplan goed dat vanuit de werkvloer door het personeel was voorgesteld. Voor ons was
dit een garantie op draagvlak, betrokkenheid van het personeel en vooral dat de goede zorgen blijven gewaarborgd.

Het personeel toonde dat ook zij een positieve inbreng hebben in dit verhaal en kunnen besparen zonder de complexe structuur die met een private partner wordt opgezet. Noteer ook dat ook op vlak van de sociale Maribel en de Riziv-financiering dit project ook nog niet kan starten.

N-VA Wuustwezel betreurt dat vooral voor bewoners, familieleden en personeel de onzekerheid blijft voortduren. N-VA Wuustwezel blijft voorlopig voorstander van gedragen projecten binnen de huidige structuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is