Voorstel tot naamswijziging van het plein achter de kerk van Gooreind

Op 5 december 2016, over deze onderwerpen: Cultuur (+ erfgoed en toerisme)

Toelichting:

Tijdens de gemeenteraad op 5 december 2016 werd unaniem beslist om de naam Pastoor J Meeusenplein te geven aan het plein voor de kerk te Gooreind. Deze  beslissing draagt zeker bij  aan het karakter en de identiteit van ons dorp om zijn naam te gebruiken voor het pleintje voor de kerk.
Frederik Berkvens is namelijk meer dan 35 jaar lang koster  geweest én tegelijkertijd organist. Het feit dat hij als enige parochiaan destijds orgel kon spelen was

Motivatie:

Een straat benoemen naar iemand die iets betekent heeft voor onze (lokale) samenleving is ons allen bekend. Een straatnaam wijzigen brengt meer met zich mee dan enkel een naamswijziging. Ook alle bewoners van die straat zouden een nieuw adres verkrijgen en brengt vooral ook voor de inwoners zelf een administratieve rompslomp met zich mee. De straat naast en rond de kerk te Gooreind noemt nog steeds Kerkplaats.
De pleinen rondom de kerk een échte naam geven draagt zeker bij aan het  karakter van de kerkomgeving. Zo kennen we ondertussen het pastoor J. Meeusenplein gelegen voor de kerk. Het plein achter de kerk kent echter nog geen naam. Gezien de zeer lange staat van dienst van koster Berkvens is het de logica zelve om zijn naam te gebruiken als naam voor het plein achter de kerk. Zie de bijlages voor meer duiding, o.a. over de levensloop van de koster.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is